Složení výrobku: pravá mořská sůl 100%.
Jemné, tenké solné pyramidy vyrobené z bílé středomořské soli. Sůl je podobná Maldonské soli z Anglie. Velmi tenké lístky soli jsou obvykle tvořenydo tvaru pyramidy. Sůl lze snadno rozdrtit prsty na jemnou sůl.
Tato suchá sůl je také známá pod označením sněhová vločka. Ideální finišovací sůl pro váš BBQ steak nebo BBQ rybu!
Pravá sůl při působení v tělesné oblasti:
Sůl, bílé zlato je nejčastěji používaná potravina snad na celém světě. V téměř každé kultuře po celém světě sůl hraje důležitou roli a má dlouhou tradici. Přidáním do potravin, se zvyšuje chuť jídla. Sůl dotváří výslednou chuť jídla a je pro něj nezbytná. Sůl neposílí jen chuť jídla, ale i jeho krásu a konzistenci. Sůl známe v různých kvalitách. Od kvality pro každodenní použití, až po exotické a vzácné gurmánské soli. Barva soli, minerály v ní obsažené, křišťálová textura a spousta jiných faktorů mají vliv výslednou kvalitu soli, potažmo na potravinu, kterou z ní připravujeme. Kvalitní sůl je nezbytná pro správné fungování všech tělesných orgánů v těle. Dodává všechny minerály a stopové prvky v přirozené kvalitě.
Seznam prvků: Hliník, Molybden, Antimon, Sodík, Arsen, Neodym, Baryum, Nikl, Beryllium, Niobium, Molybden, Antimon, Bismut, Olovo, Boron, Fosfor, Bróm, Platina, Kadmium, Praseodym, Césium, Rtuť, Vápník, Rhenium, Rhodium, Chlór, Rubidium, Chróm, Ruthenium, Kobalt, Samarium, Kyslík, Železo, Scandium, Síra, Selen, Fluor, Stříbro, Křemík, Stroncium, Germanium, Tantal, Zlato, Telur, Hafnium, Terbium, Holmium, Thallium, Indium, Thorium, Jód, Thulium, Iridium, Titan, Draslík, Vanadium, Uhlík, Vodík, Měď, Wolfram, Yterbium, Lithium, Ytrium, Lutecium, Zinek, Magnézium, Mangan, Zirkonium.
Rafinovaná sůl (běžně používaná sůl), se oproti tomu skládá z 99,9% NaCl (chlorid sodný), který se dělí na na 60,663% chloru (Cl) a 39,337% sodíku (Na). Navíc obsahuje 0,1% jodidu draselného, toť vše.
Zelený Drak nabízí různé kategorie solí z celého světa.
Vikingská sůl v kuchyni:
Vikingská sůl s dušenou zeleninou, trochu citrónové šťávy a másla. Vhodná do polévek a k přípravě vajíček na různé způsoby. Výborná na pečené kuře s bramborovou kaší. Přidáváme do mícahného koktejlu Bloody Mary pro kouřové aroma klasické koktejlu. Špetka této soli dodá čerstvým rybám typickou uzenou chuť.
Obecně o soli:
Chlorid a sodík jsou ionty rozpuštěné soli a důležitých stopových prvků. Jsou životní nutností pro fungování našich nervů a hospodaření s tekutinami. Zabezpečují fungování látkové výměny, jsou důležité pro mezibuněčné tekutiny, (vodu) v našich tělních buňkách (chlorid sodný váže vodu), výměnu minerálních látek, rovnováhu mezi kyselinami a zásadami jsou nezbytné pro tvorbu žaludečních kyselin. Dejte si pozor na přílišné solení, které není zdravé. Sůl však může také zachránit život. Při silném průjmu nebo zvracení je nutný dostatečný přísun soli, protože se v takovém případě ztrácí velmi mnoho chloridu. Také při ztrátě krve se ztráta objemu nahrazuje rozpuštěnou solí. Jestliže používáte sůl mírně, ale pravidelně a smíchanou s kořením, můžete tak stabilizovat své zdraví.
Citát
Sůl se rodí z nejčistších rodičů, slunce a moře. Pythagoras
Dle současné legislativy EU u bylinek, bylinných produktů a koření nesmíme uvádět podrobnější informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky nebo koření používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.
Vše výše uvedené tedy není možné považovat za lékařské tvrzení. Jedná se o obecné domněnky, či jakým způsobem se dříve koření užívalo. Podotýkáme, že účinky námi nabízeného koření (tedy ani tohoto), nebyly vědecky testovány.
Recenze
Odstranit filtrZatím zde nejsou žádné recenze.