Složení výrobku: skořice mletá 100%.
Aroma skořice je vysoce aromatické. Chutná jemně, nasládle a současně hořce.
Skořice, kterou můžeme koupit v obchodech, pochází z menších keřů skořicovníku čínského a nazývá se skořice kasiová, nebo také čínská. Pravá skořice je Cejlonská, vyznačuje se jemnější chutí a vyšším obsahem éterických olejů, a tím také větší léčivou silou.
Skořice při působení v tělesné oblasti:
V léčitelství jsou u skořice známy zvláště účinky uvolňující napětí, lehce antiseptické a stimulující krevní oběh a činnost srdce. Také je užívána k podpoře prokrvení a posílení. Urychluje rekonvalescenci. Je navíc dobrým prostředkem proti kožním chorobám. Neutralizuje také bakterie v pitné vodě – již v Bibli je psáno, že voda byla smíchána se skořicí, aby se zabránilo nemocem. Skořice zahřívá, snižuje teplotu akrevní tlak, podporuje trávení, povzbuzuje chuť k jídlu, tlumí křeče, působí protizánětlivě, zlepšuje náladu. Několik kapek skořicové silice do vroucí vody stačí na inhlaci ři onemocnění dýchacích cest. Čaje ze skořicové kůry pomáhají při průjmu, nevolnosti, střevní chřipce, vysokém krevním tlaku a artritických potížích.
Věděli jste, že…
pro určování kvality skořice existuje samostatné měřítko hodnoty – ekelle? Nejlepší skořice bývá hodnocena čísly 00000. Čím méně nul, tím nižší je kvality. Průmyslově se skořice používá při výrobě parfémů a mýdlových výrobků. Důležitou ingrediencí je i při výrobě likérů a žaludečních kapek.
Skořice při působení v duševní oblasti:
Skořice uvádí v soulad mozkové proudy, které jsou také rytmickými pochody, což vede nejprve k uklidnění a následně i projasnění myšlenek, zvýšení síly vůle i spolehlivosti intuice. K těmto účelům byla používána, již taoistickými alchymisty ve staré Číně. Připisovali jí schopnost podporovat duševní čilost ve stáří. Kdo trpí zapomětlivostí a roztržitostí, měl by skořici nezávisle na svém věku používat. Skořice posiluje duši jako celek, při čemž ji na jedné straně uklidňuje a na druhé ji dodává pozitivní energii. Je vhodná při všech duševních stavech, které jsou charakterizovány citovým zmatkem, např, bolesti z rozchodu, úzkostlivosti nebo při krizích víry. Prožívání intenzivních pocitů je časté střídání pozitivních a negativních myšlenek většinou problematické, protože se často jedná o dramatické pocity, bývá tato jízda pocitů na horské dráze pociťována jako velmi zatěžující. Maniakalní deprese je smutným příkladem toho, co může toto silné kolísání způsobit v extrémním případě. Prostřednictvím skořice může být obnovena ztracená harmonie v kolísavém citovém životě tím, že je zpomalen rytmus mezi polárními pocity a extrémní špičky jsou do jisté míry ustřiženy.
Skořice v kuchyni:
vejce, moučníky a buchty, mléčná rýže, čokoládové nápoje, ovocné šťávy, svařené víno, čaje, med. V orientílní kuchyni se přidává do masitých a rybích pokrmů, používá se do pilafů akari. Skořicový olej je obsažen v kolových nápojích limonádách a žvýkačkách.
Dle současné legislativy EU u bylinek, bylinných produktů a koření nesmíme uvádět podrobnější informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky nebo koření používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.
Vše výše uvedené tedy není možné považovat za lékařské tvrzení. Jedná se o obecné domněnky, či jakým způsobem se dříve koření užívalo. Podotýkáme, že účinky námi nabízeného koření (tedy ani tohoto), nebyly vědecky testovány.
Recenze
Odstranit filtrZatím zde nejsou žádné recenze.